Door de Blendle

Ik ontvang sinds een paar jaar de nieuwsbrief van Blendle in mijn gmail-box. Het was me echter al vrij snel duidelijk dat ik niet tot de ongetwijfeld jonge doelgroep behoorde. Een stel mensen van waarschijnlijk 30- vormt de redactie, of beter de nieuwsselectieploeg. Zij ondertekenen de nieuwsbrief met slechts hun voornaam en doen het voorkomen alsof zij dagelijks hun best doen om voor een nergens nader gespecificeerde lezer goede artikelen te selecteren. Toch bijzonder.


Dat ik mij desondanks niet allang heb afgemeld van die nieuwsbrief, is omdat ik 'm wel handig vind. Vanaf het begin viel het me namelijk op dat de aanbevolen artikelen in de nieuwsbrief een eigen Blendle-kop kregen. De bestaande kop wordt door de Blendle hakmolen gehaald en de nieuwe kop geeft vaak direct inzicht in het onderwerp en tevens in de afloop, conclusie of oplossing. Ik zie dit als een groot voordeel, want nu hoef ik de artikelen vaak niet meer te lezen.

De Blendle-nieuwsbrief is kortom ideaal voor iemand zoals ik met veel interesses en weinig tijd. Na het scannen van veel koppen weet ik alweer voldoende over de inhoud.

De bijgevoegde 3 screenshots heb ik gehaald uit de nieuwsbrief van 28 mei 2020. Ik denk dat ze illustratief zijn voor wat ik bedoel.


  • content/2020052817583843.txt
  • Last modified: 2020/08/22 17:48